תפילה וברכות

האם צריך לענות ברוך הוא וברוך שמו כשמישהו מברך על אוכל?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבודו. כאשר מישהו מברך לידי על שתייה/אוכל, האם אני צריכה לענות ברוך הוא וברוך שמו?

תשובה

שלום רב,

אם את לא מתכוונת לצאת בברכתו יש לענות ברוך הוא וברוך שמו (על פי שלחן ערוך אורח חיים סימן קכד סעיף ה, ושו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן כב אות ח).

אמנם האשכנזים אינם נוהגים לענות ברוך הוא וברוך שמו על ברכות הנהנין, כנראה מחשש שמא יטעו ויבואו לענות כן גם בברכה שהם מתכוונים לצאת בה ידי חובה (שו"ת משנה הלכות חלק י"ג סימן טז).

בברכה,

הלל מאירס