תפילה וברכות

סדר הפסיעות לפני תפילת שמונה עשרה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בבקשה הסבר מפורט איך להתפלל נכון:

1. האם רק אחרי שהולכים אחורה ואז קדימה אומרים "השם שפתי תפתח"?

2. בסוף התפילה באיזו רגל הולכים אחורה?

3. האם בזמן שצועדים אחורה אומרים עושה שלום במרומיו או רק אחרי הצעדים? אני מעדות ספרד

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. נכון.

2. מתחילים לפסוע אחורה ברגל שמאל (שלחן ערוך סימן קכג סעיף ג).

3. אחרי שגומרים לפסוע אומרים "עושה שלום", וכשהופך פניו לצד שמאל יאמר "עושה שלום במרומיו", ולאחר מכן יהפוך לצד ימין ויאמר "הוא יעשה שלום עלינו", ואחר כך ישתחווה לצד פניו ויאמר "ועל כל ישראל ואמרו אמן" (על פי שלחן ערוך שם סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס