תפילה וברכות

הליכה לתפילות בניגוד לרצון ההורים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, חבר שלי שומר שבת כבר 4 שנים בהצלחה תודה לא-ל וההורים שלו לא מסכימים לו ללכת לתפילת מנחה וערבית בכל יום, השאלה שלי היא האם מותר לו לשקר להם שהוא בא אליי ובמקום לבוא אליי אנחנו נלך לבית הכנסת ביחד לתפילות.. האם מותר לשקר להורים במצבים אלו?? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

על פי הלכה מותר לשקר מפני דרכי שלום (מסכת יבמות דף סה עמוד ב), ולכן בנדון השאלה, יהיה מותר לו לשקר.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס