קריאת שניים מקרא ואחד תרגום ללא הבנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר שתיים מקרא 1 תרגום ללמוד תרגום רש״י/משו אחר?(אני לא מבין כלום כשאני קןרא אונקלוס) מה הכוונה ״אין תרופה למכתו״  ? (מי שמבזה ת״ח) למה נאמר שרשעים אינם שבים בתשובה אפילו על פתחה של גיהנם, הרי אנחנו רואים שרשעים שבי בתשובה גם בעולם הזה? על מי ולמי מותר לומר ״ימח שמו וזכרו״?(הרב שטיינמן אמר השבוע על לפיד)

תשובה

שלום וברכה

אף שאינך מבין את התרגום לא כדאי להפסיק לאומרו מאחר וזה נאמר ברוח הקודש מלבד התרגום מצווה להוסיף לימוד פירוש רש"י כמבואר בשולחן ערוך כדי להבין את הנלמד.

״אין תרופה למכתו״ - עונשו חמור ולא יוכל להירפא מהעונש.

המפרשים כתבחו ששי הבדל בין מומר להכעיס למומר לתיאבון מומר להכעיס - לא ישוב בתשובה לעולם. מומר לתיאבון ישוב בתשובה מהרה.

על רשעים גמורים הנלחמים עם התורה ולומדי  מותר לומר ימח שמו וזכרו.