שבת

שמירת שבת בסביבה לא דתית::

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, לפני כמה חודשים התחזקתי ולקחתי על עצמי לשמור שבת להניח תפילין להתגלח במכונת גילוח כשרה ובכללי לנסות כמה שיותר לעשות בשביל הקדוש ברוך הוא, אני חיי אצל ההורים אני בן 26 וחיים איתי עוד 2 אחים בבית בנוסף להורים, הבעיה היא שאני היחדי ששומר שבת בבית ושאני חוזר מהבית כנסת אני צריך ישר לעלות לחדר החשוך להיות בו לבד כי הם רואים טלויזיה ובכללי לא שומרים את השבת, יוצא לפעמים שאני עושה קידוש ואני שומע מהקומה העליונה טלויזיה דולקת , אני כמובן לא מעיר ולא מבקש שינמיכו או יכבו, אני גם לא יוכל לבקש כי אני גר אצל ההורים ולא בא להתארח רק בשתות. המצב מקשה עלי מאוד להעביר את השבת בכיף ובשמחה, יש משהו שאני יוכל לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אינך חייב לרוץ לחדר החשוך. אם אינך מתכוון להקשיב לטלוויזיה מותר לך להיות למטה אף שבמקום דולק טלוויזיה ותוכל לאכול ולעיין בספר או לשוחח עם בני המשפחה וכדו' ללא כל חשש.

אכן אסור לבקש לשנות את ווליום הטלוויזה בשבת מאחר ואסור להם לשנות את הווליום, כל יהודי באשר הוא אסור לו לחלל שבת ואסור לגרום לו לחלל את השבת אפילו פעם אחת.