שבת שלום מה פרוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, רציתי לשאול מדוב בשבת אנו נוהגים לברך ברכת שבת שלום. מדוע דווקא שלום, הרי ביום יום נוהגים לברך ביום טוב, שבוע טוב ושנה טובה. למה לא ״שבת טובה״? למה דווקא שלום?

תשובה

שלום וברכה

אור החיים הקדוש פרשת קדושים
אומרם ז"ל בזוהר (ח"ג שא:) כי שבעה צדיקים יתכנו להם שבעה ימי השבוע, ואמרו בזוהר חדש (בסוף פרשת תולדות כו:) כי יום שבת הוא כנגד יוסף הצדיק, והוא סוד השלום, ולזה אנו אומרים שבת שלום, ואנו מברכין הפורס סכת שלום, והיא בחינת יסוד הכל.