שו"ת סוכות

האם גשם שיורד בסוכות הוא סימן קללה?

  • י"ב תשרי התשפ"א

שאלה

שלום כבוד הרב!

הבנתי שלא טוב שיורד גשם בחג הסוכות. רציתי לשאול: מדוע זה לא טוב? הרי גשמים הם סימן ברכה? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה,

גשם בסוכות זה סימן קללה, כי זה מראה שה' אינו מרוצה ואינו חפץ במצוות הסוכה שלנו, והוא מגרש אותנו מהסוכות.

במשנה מובא משל למה הדבר דומה, לעבד שבא למזוג כוס לאדונו, והאדון שפך לו את הכוס על פניו, ואמר לו "אינני חפץ בשימושך".

אך, ישנם שאומרים שרק בלילה הראשון של סוכות זה סימן קללה, מאחר וחייבים לאכול כזית לחם בסוכה. אבל בשאר ימי החג אין הגשם לא סימן ברכה ולא סימן קללה, כי לא חייבים לאכול לחם, ואפשר לאכול שאר מאכלים מחוץ לסוכה. (ראה ספר חזון עובדיה סוכות, עמ' קפו).

לעניות דעתי, השמיים בוכים על מצבו הבריאותי של מרן הגאון רבנו עובדיה יוסף שליט"א, שנחלש בדיוק בזמן ירידת הגשמים, בשבת חול המועד סוכות. עלינו להתחזק בתפילה לבריאותו והחלמתו המהירה בקרוב, אמן.

בברכת חג שמח,
מנשה בן פורת