למי ניתן לתרום מעשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, בעז"ה ובלי נדר החלטתי שהשנה אקיים את מצוות מעשר ורציתי לדעת אילו אפשרות הרב יכול להציע לי שבהם אני אוכל לתרום. (יש לציין שאין באפשרותי אשראי כך שמדובר רק במזומן) עוד דבר: האם להכין שקיות יומהולדת ולחלק אותם בבי"ח לילדים זאת אופציה? או שזו בעצם מצווה שונה,לשמח חולים.. תודה רבה וכל טוב!

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית לקבל על עצמך מצווה קדושה זו.

תקבלי על עצמך לכתחילה לעשות עם הכסף צדקה וחסד וכל מצווה ומצווה שאת לא מחוייבת בה.

תוכלי לתרום לישיבות ולבתי כנסת לעניים ואביונים וגם לעשות חבילות לילדים וכן לתרום לאירגון הידברות בשובר בדואר ועוד עוד ועוד.