האם מותר על פי ההלכה לתרום איברים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם מותר על פי ההלכה לתרום איברים? כאמור דבר זה אינו ברור. מצד אחד נאמר כי כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו ומנגד ישנה טענה כי על האדם להיקבר בשלמותו.

תשובה

שלום וברכה

מצווה להציל חיים. המת פטור מכל המצוות כולל ממצוות הצלת החיים. אבל אנחנו החיים מותר לנו לקחת איבר של מת להצלת החי. אולם אסור בכל צורה לקחת איבר מאדם שעדיין חי ולקרב את מיתתו אפילו לא ברגע אחד.

מאחר ולהלכה נחלקו הפוסקים בהגדרה המדוייקת של רגע המוות על פי התורה הקדושה, אין לקחת מרוב המתים במוות קליני את איבריהם מאחר והם מוגדרים עדיין כחיים על פי ההלכה והנוטל את אבריהם עובר על איסור רציחה.