כיצד נוטלים ידיים ביום הכיפורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב 1. האם ביום כיפור עושים נטילת ידיים של הבוקר? והאם נוטלים ידיים אחרי יציאה מנוחיות? 2. במידה ואם קשה לי ללכת לבית כנסת להתפלל, האם ללכת או להישאר בבית? 3. ובבמידה ואנו לא בונים סוכה, צריך לעשות קידוש בבית ולברך שהחיינו? 4. במידה ואני מתארחת הם עליי לברך בסוכה? תודה כבוד הרב וגמ חתימה טובה בעזרת השם.

תשובה

שלום וברכה,

1. ביום כיפור, נוטלים ידיים בבוקר וגם לאחר יציאה מהשירותים, אך לא נוטלים את כל היד כמו בכל יום, אלא רק עד סוף קשרי האצבעות. כלומר, עד חיבור האצבעות לכף היד בלבד.

כמו כן, בבוקר לא שוטפים פנים כמו כל יום, ורק אם יש לכלוך בעיניים מהשינה, אפשר לנקות את הלכלוך עם מי הנטילה שעל היד.

2. את יכולה להתפלל בבית. ואם כדי שתוכלי לצום את זקוקה למנוחה, ובמידה ותתפללי ישנו חשש שבסוף תצטרכי לאכול ח"ו - תנוחי כל היום ואין לך להתפלל.

3. תעשי קידוש בבית עם ברכת שהחיינו.

4. על איזה ברכה את מתכוונת? אם כוונתך לברכת "לישב בסוכה", הדין הוא, שנשים פטורות מסוכה, וגם אם את אוכלת בסוכה אין לך לברך ברכת "לישב בסוכה".

גמר חתימה טוב וחג שמח,
מנשה בן פורת