שמיעת שירי קודש בערב שבת ובשבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. רציתי לשאול האם מותר לי להקשיב באמצעות אוזניות לשירי קודש באמצעות נגן מוזיקה שעובד על סוללה מוטענת שאני מפעיל לפני כניסת שבת ולא נוגע בשום מקש או כפתור שלו במהלך השבת, כך שהוא עובד מבלי מגע. מדובר בשירי קבלת שבת ובפרקי תהילים שנשמעים ברצף ללא הפסקה. אני לא לוחץ על שום כפתור במהלך ההקשבה, והעוצמה של השירים אחידה כך שאני לא נוגע בשום דבר במכשיר כדי להגביר או להנמיך והכל נעשה ללא מגע יד. אני רק שם את האוזניות כדי להקשיב כאשר אני רוצה ומוריד אותן לסירוגין. תודה רבה ושנה טובה, קובי

תשובה

שלום וברכה

הפוסקים דנו בזה לאיסור והחימרו בדבר משום שזה מהדברים שהנקראים עובדין דחול - דברים שגורמים לשבת להיראות חול.