הדלקת הנרות בשבת שלאחר ראש השנה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בע"ה השנה ראש השנה יהיה ביום חמשי ויום שישי. השאלה שלי מתי מדליקים נרות של שבת? איך מדלים אותם? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

ברשותך ארחיב מעט בכל ההכנות הנוגעים לראש השנה שחל בערב שבת.

מלאכת בישול הותרה ביו"ט אך ורק לצורך יו"ט עצמו אולם אסור לבשל בימי החג לימי חול כלל. בישול בחג לצורך שבת לא הותר אלא על ידי מצוות עירוב תבשילין כמבואר בהרחבה

כמו כן הדלקת אש בחג לא הותרה אלא על ידי העברת אש מאש קיימת ולא הותר להדליק אש חדשה באמצעות גפרור או מצית וכדו'. על כן ראוי להדליק לפני החג נר של 48 שעות לפחות כדי שתהיה לנו אש זמינה לצורך בישולי החג.

גם הדלקת הנרות של שבת תיעשה לאחר שעשינו עירוב תבשילין כדין ועל ידי העברה מאש קיימת.

הדלקת הנרות של שבת תהיה ביום השני של ראש השנה בזמן הדלקת הנרות.

הדלקת הנרות של יום השני של ראש השנה תהיה בלילה שבין היום הראשון לשני לאחר צאת הכוכבים.

אשמח לסייע עוד בכל שאלה.