רוצה להתאבד, מה יקרה אח"כ

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב" אני אלמנה מיזה 4 שנים ומאז אין לי חיים אני רוצה לאתאבד מה קורא אחריי

תשובה

שלום וברכה

המתאבד לא בורח משום מקום הוא פשוט מחליף דירתו ולבושו. אם עד עתה הנשמה היתה בלבוש הגוף כעת הנשמה ללא הגוף. אם עד עתה היה בעל בחירה כעת הוא נהפך למי שאין לו בחירה כלל. החטא החמור הגדול ביותר ביהדות הוא התאבדות ועל כן אמרו שהמאבד עצמו לדעת אין לו חלק לעולם הבא אלא הנשמה תיענש בעונשים כבדים לנצח נצחים והרי זה משול כהולך מהפח אל הפחת. אי אפשר להחזיר את הגלגל אחרונה וחרטה כבר לא עוזרת כי אין אפשרות לשוב בתשובה לאחר המוות ואוי למי שאיבד את עצמו לדעת ההפסד עצום ונורא ואין קץ למכתו.

היי חכמה וקחי את חייך שנתן לך הבורא ותנסי למלאות את החיים בתוכן רוחני וביראת שמיים ובעז"ה כך תזכי להיפגש עם בעלך לאחר פטירתך הטבעית בעוד שנים רבות ותזכי לחיי העולם הבא ולרוב טוב הצפון לצדיקים.

אם את מרגישה שחלילה את לא יכולה לעמוד בפיתוי להרוג את עצמך ה' ישמור, חובה לפנות לעזרה מקצועית והם בעז"ה יעזרו לך וימנעו ממך לעשות את הרעה הגדולה הזאת שאין רעה למעלה הימנה.