היערכות לראש השנה, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני נשואה עם ילדים ונמצאת בתהליך התחזקות, ראש השנה שבא עלינו לטובה הוא ארבעה ימים רצופים (חג ושבת). עד היום חגגתי אצל אמא שלי עם שלושים בני משפחה והקראת הברכות במקרופון וחגיגה מוזיקלית גדולה. כך ששתי סוגיות עומדות בפניי: הראשונה - החוויה המוזיקלית בחג - האם זה בסדר שאהיה חלק מהעניין. והשנייה (ואולי החשובה יותר) אם אין לי את האפשרות להשאר ברצף אצל אימי לכל 4 הימים כולל שבת , האם מותר לי לנסוע חזרה לביתי? יש חלופות נוספות לנושא כמו לחגוג את החג בביתי הפרטי אך אעשה זאת רק אם לא תהיה ברירה אחרת. אני רוצה לחגוג בקדושה ואני לא רוצה מאידך להפסיק לחגוג עם משפחתי את החגים. אשמח לעזרתך,

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שזכית להתקרב לבוראך ולהתעלות מעלה מעלה בדרכי ה'.

שני הדברים אינם אפשריים. את לא יכולה להשתתף חלילה בדיבור במיקרופון ולחלל את החג. איך ניתן לחלל את חג ראש השנה הקדוש שבו אנו נידונים לפני בורא עולם על מעשינו הטובים והלא טובים ולפי זה נגזר עלינו איך תהיה השנה הבאה עלינו לטובה.

על אחת כמה וכמה שלא ניתן לנסוע בחג.

ניתן להיות בכל ימי החג והשבת אצל אימך אבל את וילדייך לא תחללו את החג ולא תדברי במיקרופון או כל דבר דומה.

אם את חוששת שחלילה תחללי את השבת בוודאי עדיף שתישארי בחג בבית ותזכי בוודאי להיכתב בספרן של צדייקם גמורים ובוודאי תזכי לשנה טובה ומתוקה ולגזירות טובות ישועות ונחמות.

בהערכה רבה,