קניית תפילין, מה ממולץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבודו,אני חסכתי כסף על מנת לקנות לאבי תפילין ואני מתלבטת איזה תפילין לקנות :בהמה גסה או בהמה גסה מהודר.ועוד דבר ראיתי באתר הידברות שיש הרבה מינים של טליתות מה כבודו ממליץ לקנות... ועוד דבר מתי מותר להניח תפילין באילו תאריכם אני יודעת שבשבת אסור אבל מתי עוד אסור ומתי מותר. תודה רבה וחודש טוב

תשובה

שלום וברכה

תזכי למצוות !אשרי הבת שמזכה את אביה במצווה יקרה זו.

אמליץ לקנות תפילין מהודרות מבהמה גסה. טלית יש להקפיד לקנות מצמר וכן שיש הכשר לציציות שנעשו כהלכה. וכן לוודא שהיא מתאימה למידתו.

מניחים תפילין בכל יום עד לשקיעת החמה. אם לא הספיקו להניח לפני שיקעת החמה יש להקל גם בעשר הדקות שלאחר השקיעה.

אין מניחים תפילין בשבתות ובחגים - ראש השנהיום כיפור כל חג הסוכות כל חג הפסח וחג השבועות.

בהצלחה,