להכשיר כלים טרפים, כיצד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי שאלה בנושא של כלים לא כשרים ואיך מכשירים אותם על פי עדות המזרח קיבלתי כלים משומשים שסיכוי גבוהה שהם לא כשרים בינהם כוסות זכוכית (ליין, לוויסקי שתיה קרה, חמה) מאגים לשתיה חמה. סכום כלו מתכת כלי בישול מעץ מפלסטיק מתכת סכינים גם עם פלסטיק בקצה מחבתות טפלוןו מחבת לסטייקים כלי אידוי מעץ פלסטיק לצורות לאפיה (לא אופים איתו) יש דרך לעשות אותם כשרים ?

תשובה

שלום בורכה

כוסות זכוכית די בשטיפה טובה

מאגים שהם כלי חרס לא ניתן להכשיר אולם מסתבר שלא שימשו לשום דבר אסור אלא לשתיית קפה ותה בלבד.

כל כלי המתכת והפלסטיק יש להכשיר במים רותחים שמבעבעים על האש לאחר ניקוי יסודי ואי שימשו של 24 שעות.

כנ"ל בלי עץ. אלא שבכלי עץ יש לחשוש שיש בהם חריצים שיש בהם ליכלוך ולא ניתן הכשיר אלא בניקוי של כל החריצים עולם

מחבת טלפון ששתמשים בה ללא שמן, לא ניתן להכשיר. כנ"ל מחבת לסטייקים.

כלים שהשתמשו בהם רק בצורה קרה, די להם בשטיפה בלבד.