להסתפק בבחור ישיבה רגיל או להמתין לעילוי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש להמתין לבחור מתמיד מאוד, או שדי בבחור ישיבה רגיל, מדוע? האם נכון לערב את הרצון האישי לבחור מתמיד, ולהמתין לשם כך, אם כן כמה זמן? וכיצד תדע האישה שאכן מגיעה לה לזכות בת"ח מתמיד, או שמא אין מגיע לה, והיא מחכה לשווא...

תשובה

שלום וברכה,

יפה על רצונותייך הגבוהים. רצוי שתתייעצי עם רב שמכיר אותך, הוא יוכל לייעץ לך בצורה נכונה.

באופן עקרוני, אם מציעים בחור ישיבה שבאמת יושב ולומד ברצינות, וגם יש לו יראת שמיים ומידות טובות וכו', אין לחכות לבחור עילוי, ומתמיד מאד.

בהצלחה,
מנשה בן פורת