האם כדאי לעבור דירה כדי שאוכל להפגש יותר עם בחורה שהציעו לי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום, אני חוזר בתשובה, מצאתי שידוך, בת 29, גרושה עם ילדה קטנה. חשוב לציין, שהיא גרושה רק חודש. נפגשתי אתה פעמיים, המרחק ביננו גדול מאוד, אני גר בצפון והיא במרכז. היא טוענת, שאני מוצא חן בענייה, אבל המרחק מפריע לה, והיא רוצה שאני יעבור למרכז, כדי שנוכל להפגש יותר. אבל אני מפחד, שלאחר כל המעבר הזה זה לא יתאים, ואז אני יתקע במרכז לבד. מצד שני, אם לא אעבור, אני עלול לפספס זיווג טוב. מה עליי לעשות? חשוב גם לציין, שאני לא בר אמצעים. אודה לכבוד הרב, אם יתן לי תשובה מפורטת וטובה. בשורות טובות.

תשובה

שלום וברכה,

אתה צודק, לא כדאי לך לעבור למרכז, אולי היא לא תתאים לך, ולא תתחתנו, ועשית את כל המעבר לשווא.

אין צורך להפגש עשרות פעמים כדי להכיר אם יש התאמה ביניכם, ולהחליט על חתונה. מספיק 8-9 פגישות איכותיות ורציניות, וגם תוכלו לשוחח בטלפון. בחלק מהפגישות תלך אליה, בחלקם היא תבוא אליך, וגם תוכלו לקבוע מקום באמצע. עבור התוכנית שהצעתי לך, תוכל לעמוד בזה מבחינה כספית, ואינך צריך בשביל זה לעבור דירה ולגור במרכז.

בהצלחה רבה,
מנשה בן פורת