חגים ומועדי השנה

האם מותר לגהץ בשבוע שחל בו תשעה באב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1. האם מותר לגהץ בשבוע שחל בו תשעה באב?

2. אני עובדת במקום שעובדים בו בתשעה באב, האם בתור עובדת רגילה מותר לי לעבוד?

תשובה

שלום רב,

1. לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר לספרדים לגהץ בגדים אפילו בשבוע שחל בו תשעה באב (חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד רלח), אולם מנהג האשכנזים להחמיר בזה כבר מתחילת חודש אב.

2. אין לעבוד בליל תשעה באב (משנה ברורה סימן תקנד ס"ק מג), ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל מותר (חזון עובדיה שם עמוד שיט).

וביום תשעה באב - אין לעבוד עד חצות היום (ראה שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף כב), וגם לאחר מכן אין סימן ברכה בכסף (שלחן ערוך שם סעיף כד ומשנה ברורה שם).

בברכה,

הלל מאירס