נשים

לחיצת יד בין אישה לגבר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מתחזקת ורוצה לדעת מה היא ההלכה ואיך לנהוג בחברה שבה נהוג מתוך כבוד הזולת ללחוץ יד בין אדם לאדם במקום עבודה או בעת מפגש עם הזולת וכן בעת הפרידה זאת אומרת סוף הפגישה, לדוגמא אם אני צריכה לדבר עם מנהל בית הספר של הילדים, נהוג ללחוץ יד בתחילה ובסוף פגישה. ישנם מקרים שבהם אין לי דרך להסביר ולמנוע לחיצת יד עם גבר ואני חוששת לפגוע בכבוד הזולת. לגבר יהודי אפשר לפעמים להסביר אך מה לעשות במפגש עם גוי? מה אפשר לומר ואיך? האם אסור לאישה ללחוץ יד של גבר? מה לגבי קרובי משפחה? אנחנו באים ממשפחות שבהן נהוג לחבק ולנשק על הלחי בחיבה... איך משנים אם צריך מבלי לפגוע בכבוד של אחרים? תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

על פי ההלכה אסור לאישה ללחוץ יד של גבר, אולם מותר לאישה ללחוץ יד של אביה. אם תסבירי בדרכי נועם שאת שומרת תורה ומצוות, ולכן אין לך אפשרות ללחוץ יד של גבר, אף אחד לא אמור להיפגע מכך - ראי https://www.hidabroot.org/question/31971

בהצלחה רבה,

הלל מאירס