זוגיות

וויכוח עוזר על מקום השבת

  • כ"ה ניסן התשפ"ד

שאלה

שלום כבוד הרב , מזה 4 שנים שאני ואשתי מתווכחים כמעט לפני כל יום שבת איפה לעשות את השבת . אשתי רוצה לעשות אצל המשפחות על מנת לחסוך בכסף ועל מנת שתוכל להכין פחות אוכל כי היא טוענת שהיא עייפה וזה קשה אחרי שבוע אינטנסיבי עם הילדים והעבודה . מנגד אני שאומר שאני רוצה לעשות את השבתות בבית עם המשפחה שאנחנו הקמנו ולא לצאת לטייל על מנת לחסוך , אני עובד משמרות וימי שבת הם המנוחה שלי . אני מאמין שאם אתה מוציא כסף על השבת חוזר אלייך בדרך אחרת , ובנוסף זה שלא בא לי לתת למשפחות להרגיש שאנו תלויים בהן . הריב בנינו גורם לאי נוחות ויוצא מצב שאנחנו כמעט ולא בטוב אחד עם השניה בימי רביעי , חמישי , שישי ושבת עד שעובר לה

תשובה

שלום וברכה

מאחר וקשה לאשתך להכין שבת, עליך לומר לה שמאחר וזה קשה לה אתה מבין אותה ואתה תכין את רוב מאכלי השבת וכך היא לא תתאמץ מידי.

באופן כללי, ככל שתגלה הבנה לקושי של אשתך כך היא תמצא את הדרכים לעשות את רצונך ולהישאר בבית. ככל שתהיה במקום שלך ובצדק שלך (לא חשוב כמה אתה צודק) ככה היא תתחפר בעמדתה.

חזק ואמץ,