מה קודם שמירת שבת או כיבוד הורים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, בבית שלי יש מציאות בשבת כאשר אנו פותחים את המקרר נדלק האור במקרר, הוריי אינם מקפידים כל כך והם פותחים את המקרר בשבת אבל אני משתדל מאוד לא לפתוח את המקרר. אך ישנם מקרים שבהם הורי מבקשים ממני להביא משהו מהמקרר ואני ממש מתלבט מה לעשות? לשמור שבת ולוותר על כיבוד הורים או לחלל שבת ולכבד הורים. תודה ולילה טוב

תשובה

שלום רב,

ודאי ששמירת שבת דוחה כיבוד הורים, כפי שנקבע בהלכה (שלחן ערוך יורה דעה סימן רמ סעיף טו) אמר לו אביו לעבור על דברי תורה, בין מצוַות עשה בין מצוַות לא תעשה, ואפילו מצווה של דבריהם - לא ישמע לו.

כמובן שיש להסביר להורים בדרכי נועם שהיית מאוד רוצה למלא את רצונם, אלא שלצערך נבצר ממך לעשות כן בגלל האור שיידלק.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס