האם מותר לשמוע שיר על אמונה בה׳ כשמדובר על האלוקים של הנוצרים?

  • ט' ניסן התשפ"ד

שאלה

שלום הרב,
יש שיר באנגלית שנורא אהבתי, שהוא מאד דתי, ומדבר על אמונה והודיה להשם. ולמרות שזה שיר נוצרי, הזמר לא מזכיר את שמו של ישו, ורק אומר God. השאלה היא, האם אפשר לשמוע שיר כזה ולכוון אל האמונה היהודית שלי באלוקים?
בשיר יש פסוקים מהתהילים, והרבה מהמילים מתעסקות בתודה על הקיום של ה׳ בעולם ועל האהבה אליו. נורא מחזק אותי לשמוע אותו, אפילו שהזמרים מכוונים לאלוקים אחר. מעניין אותי אם מותר בכל זאת? לשיר אותו ולהתכוון לאמונה שלי?
או שזה מזלזל ביהדות בצורה כלשהי?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אין איסור מוחלט בדבר אבל ראוי מאוד להימנע משמיעת שירים כאלו ראי כאן.