חברה והשקפה

פרשת השבוע לפי תאריך לידה

שאלות בנושא יהדות ודת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, רציתי לדעת את פרשות השבוע לפי תאריך לידה. 4.9.1989 27.7.1989 24.1.1987 תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

4.9.89 - ד' אלול ה'תשמ"ט - פרשת כי תצא.

27.7.89 - כד' תמוז ה'תשמ"ט - פרשת מטות מסעי.

24.1.89 - -יח' שבט ה'תשמ"ט שבת פרשת בשלח.

בברכה,

בנימין שמואלי

התורה הקדושה מחולקת לחמישה חומשים, וכל חומש מחולק לפרשות. כל חמשת החומשים מכילים יחד 54 פרשות.

פרשת השבוע היא אחת מתוך 54 פרשות. פרשת השבוע נקראת בבית הכנסת בשבת מתוך ספר התורה. באופן זה במהלך השנה כולה זוכה כל אדם ללמוד את כל חומשי התורה.

נוסף לקריאת פרשת השבוע בשלמותה בשבת, קוראים את תחילת הפרשה גם בתפילת מנחה של השבת הקודמת ובתפילת שחרית של ימי שני וחמישי שלפני השבת.

בשם הגאון מוילנא זצ"ל מובא שבפרשה בה נולדנו חבוי מסר עצום. תיקון קשור לשם של האדם , לפרשה שלו , לתאריך הלידה ולתכונות שלו

כל שם מורכב מאותיות , כל אות היא צינור שפע , לכל אות יש תכונות משלה. החודש שבו נולד האדם משפיע גם הוא על אופיו ומהותו של האדם בעולם הזה.
בגמרא במסכת שבת מובאים דברי רבי יהושוע בן לוי אומר שהיום שבו נולד האדם משפיע מאוד על תפקידו בעולם.

לדבריו, הנולד ביום ראשון - יהיה מנהיג, כיוון שביום זה נבראו האור והחושך. הנולד ביום שני - יהיה רגזן ובעל מחלוקת, כיוון שביום זה נחלקו המים. על כן על האדם להיזהר במיוחד מתכונה זו.
הנולד ביום שלישי - יהיה עשיר וזנאי, מלשון שפע, כיוון שביום זה נבראו העשבים. הנולד ביום רביעי - יהיה חכם ונאור, כיוון שביום זה נתלו המאורות, ויש אומרים שיזכה לזיכרון טוב. הנולד ביום חמישי - יהיה גומל חסדים, כיוון שביום זה הדגים והעופות שניזונים מחסדו של ה' יתברך. הנולד ביום שישי - יהיה מחזר אחר המצוות, שכן הדרך בערב שבת היא לחזר אחר מצוות השבת. הנולד ביום שבת - יהיה קדוש , שכן שבת היא מעין עולם הבא.