למה אסור לאכול דג עם בשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מדוע אסורים אנו הספרדים באכילת דג עם חלב וגם דג עם בשר? אבקש תשובה מפורטת. תודה.

תשובה

שלום רב,

איסור אכילת בשר עם דג הוא בין לספרדים ובין לאשכנזים. טעם האיסור הוא מפני שקשה לצרעת (שלחן ערוך יורה דעה סימן קטז סעיף ב), ואמנם אפשר שבזמנינו נשתנו הטבעים ואין סכנה כל כך, וכמו שכתב המשנה ברורה (סימן קעג סק"ג) בשם המגן אברהם. ע"ש. מכל מקום כיוון שחז"ל אסרו דבר זה על ידי בית דין אין בידינו כוח להתירו, ולכן גם בזמנינו יש להיזהר בזה וכמבואר בשו"ת חתם סופר (חלק יורה דעה סימן קא).

אלא שהספרדים נוהגים גם שלא לאכול דגים עם חלב, ומי שנוהג לאכול דג עם חמאה רשאי להישאר במנהגו (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן מח).

בברכה,

הלל מאירס