האם אפשר לכתוב פסוקים על הזמנה לבר מצווה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בהזמנה לבר-מצווה אני מעוניינת לכתוב פסוק עם השם של הבן, האם מותר? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

בפוסקים מבואר, שיש להימנע מלכתוב פסוקים בהזמנות, מחשש שמי שמקבל אותם ינהג בהם בביזיון ע"י זריקתם לפח וכיוצא בזה. אמנם אפשר לעשות איזה שינוי מסוים בפסוק כדי לפתור חשש זה. לדוגמא בהזמנה לחתונה, במקום לכתוב "אם לא אעלה את ירושלים על ראש שמחתי", אפשר לכתוב "נעלה את ירושלים על ראש שמחתנו".

מקורות: על פי שלחן ערוך יורה דעה (סימן רפג סעיף ד), טורי זהב ושפתי כהן שם. וכ"כ בשו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סוף סימן קלה) וזה לשונו: ואני בעצמי נזהרתי שאף על ההזמנות לחתונות בני ובנותי לא כתבתי שום פסוק אף לא קול ששון. וכן הוא מן הראוי לכל אדם להתנהג. ע"כ. וע"ע בספר גנזי הקודש (פרק ט סעיף ה והערה ט) שכן הקפידו גדולי ישראל כמו הגרי"ש אלישיב והגר"נ קרליץ זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס