טיסה לחול

  • ב' אדר ב' התשפ"ד

שאלה

היי, אני רוצה לטוס לחו"ל למטרת נופש, טיול, הנאה וידוע לי שבעייתי לטוס לחו"ל לפי ההלכה. שמעתי פעם שאם אדם טס למטרות מצווה למשל ביקור קברי צדיקים ועל הדרך נהנה, זה בסדר. רציתי לשאול אם זה עובד גם הפוך? כלומר נניח שאני טס למטרה של נופש והנאה, זו המטרה העיקרית, ועל הדרך פשוט מוסיף מצווה למשל לנסוע לנוף מרהיב ולהתפאל מבריאה של ה', ביקור בדבר צדיקים, אבל אקדיש לזה חלק קטן מהחופשה. זה בסדר? יש לציין שמדובר בחופשה קצרה כמובן פחות מחודש והקפדה על שאר הדברים. תודה

תשובה

שלום וברכה

אם אתה זקוק לחופשה ולשחרור שתוכל לקבל רק בחוץ לארץ, מותר לצאת לשם כך מהארץ.