שאלה לגבי בחירות (באיזור שלנו לא היו בשלב זה)

  • כ"ו אדר א' התשפ"ד

שאלה

כבוד הרב זמיר כהן אמר שראוי להצביע למפלגה שעושה למען חסד ומצוות ותורה וכבר הובטח שבשמיים יש שער על שותפות בזכויות של הטוב שתפעל המפלגה כשתבחר. השאלה היא האם חלילה אם יפעלו חברי המפלגה שלא לטוב וכבר קרה שהורשעו חברי מפלגה ויצאו חייבים בדין האם המצביעים גם חלה עליהם שותפות ב"תשלום" על החובות או שהם פטורים מזה השאלה היא רצינית ונוגעת גם לבחירות לכנסת. כמו כן אם למועצה המקומית באיזורי אין מפלגה דתית האם בכל מקרה יש שותפות בזכויות של הטוב שעושה מפלגה גם חילונית בדאגה לחסד למשל וכבר ראינו במלחמה האחרונה איזו זכויות עצומות יש לאנשים מהחברה החילונית שעשו מעשי גבורה ומסירות נפש להצלת נפשות מישראל וחסדים נוספים תודה לרב

תשובה

שלום וברה

הדברים ברורים שכאשר אדם שולח שליח לדבר חיובי והשליח קלקל אין לו כל אחריות על כך. אולם כאשר השליח לכתחילה אומר שהוא לא יתמוך בתורה ויתמוך בחילולי שבת ואדם הבוחר בו נותן לו את הכוח לכך, הרי שהוא אשם בכל מעשיו כי ללא בחירת האדם בו למועצת העיר או לכנסת הוא לא היה יכול לעשות את הדברים הרעים.