חגים ומועדי השנה

האם אפשר לטוס לטיול בחו"ל בבין המצרים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, חברתי מעוניינת לנסוע לחו"ל ומבקשת לדעת האם בתאריכים 8-15/07 שזה יוצא בימים שבין המצרים מותר לקבוע טיול לחו"ל? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין איסור, אולם כיוון שזה יוצא בין התאריכים א'-ח' אב, ראוי מאוד להימנע משני טעמים:

א. על פי מה שכתוב בהלכה, משנכנס אב ממעטין בשמחה (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף א), וטיול לחו"ל יש בו שמחה (ראה בספר נטעי גבריאל הלכותבין המצרים חלק א' עמודים קמג-קמד).

ב. משום חשש סכנה (יעויין בספר אמת ליעקב על השלחן ערוך סימן תקנא הערה 515 בשם הגר"י קמנצקי זצ"ל, ובספר הליכות שלמה חלק א' פרק כג הערה 16, ועל המועדים ניסן-אב פרק יד סעיף כד בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, ובספר אשרי האיש חלק ג' פרק סט סעיף ג בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל, ובקובץ מבית לוי שנת תשנ"ט עמוד י הערה יב בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל, ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק ה' חלק אורח חיים סימן צ).

בברכה,

הלל מאירס