חברה והשקפה

הכל התחיל מנשמה אחת או יותר?

  • ד' שבט התשפ"ד

שאלה

שלום רב, יש לי ברשותך 2 שאלות
איך יש נשמה אחת בעולם שירדה באדם ואז נוצרה ממנו והתגלגלה עד היום (וכולנו אחד) אם את החיות והצמחים ואת כל העולם אלוהים ברא לפני האדם?
הרי הוא הכניס נשמה בכל בריאה לא? איך יכול להיות משהו למשל חיה בלי נשמה?
אז סימן שהיה נשמות לפני שנוצר האדם אז איך אומרים שיש רק נשמה אחת?

ואיך נותנים צדקה? אני והמשפחה שמים בכוסית כל פעם כסף לצדקה ואני רוצה לדעת למי להעביר את זה ואיך לדעת שזה באמת מגיע למישהו שצריך באמת?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. לחיות ובהמות אין נשמה. יש להם רק רוח המחיה אותם שהם קיבלו מהבורא אבל אין להם נשמה. לאדם יש נשמה שהיא חלק אלוק ממעל.

2. אפשר לספור את הכסף שיש בכוסית אחת לחודש ולתת לצדקה באמצעות כרטיס אשראי ולקחת את המזומן חזרה לעצמך. אפשר לתת לארגון הידברות שגם תומך בעניים וגם מסייע ללמד את העם תורה יהדות ויראת שמים.