זוגיות

איך צריכה להיראות טבעת נישואין?

  • ד' שבט התשפ"ד

שאלה

שלום,
אשמח לדעת מה היא טבעת הנחשבת כשרה:

1. מה אומרת ההלכה לגבי טוהר המתכת מבחינת איסור ערבוב מתכות ( דוגמאת 14 קראט, 18 קראט וכו', או בכסף 925 לדוגמא)

2. האם יש עדיפות למתכת מסויימת על אחרת? (זהב/כסף)

3.טבעת מרוקעת כשרה? (הכוונה להכנה ידנית וריקוע ע"י פטיש, דבר המשאיר סימנים במתכת וצורתו לא תהיה חלקה)

4.האם טבעת הנעשית ע"י שני בני הזוג/אחד מבני הזוג נחשבת כשרה ועל מה כדאי להקפיד? (קניית המתכת ע"י ממון החתן וכו')

5.האם על הטבעת להיות בצורת עיגול בלבד?

6.מה ההלכות לאחר הטקס עצמו, האם ניתן לשנות את הטבעת (חריטה לדוגמא) וכו'

7.האם נדרש גם על החתן לקנות טבעת ואם כן האם נדרש עיצוב זהה/טוהר מתכת זהה

תשובה

שלום וברכה

1. מותר להיות מעורב.

2. זהב לבן עדיף מכולם.

3. כשר.

4. כשרה אבל חובה שהבחורה תתן את הטבעת במתנה גמורה לבחור לפני הקידושין.

5. יכולה להיות גם עגולה מבפנים ומרובעת מבחוץ.

6. מותר.

7. רק החתן צריך לתת טבעת לכלה.