זוגיות

למה הסנדק ומוהל ורב רק החתן עושה וידוי

  • י"ז כסלו התשפ"ד

שאלה

זה השאלה או הסנדק ומוהל רק עושים וידוי והרב לא עושה בחופה רק החתן תודה

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי בדיוק את השאלה.

האם השאלה היא למה הרב לא עושה וידוי בחופה?

אין סיבה שהרב יעשה וידוי הוא לא מתחתן הוא רק מסדר את החופה שתהיה כדת וכדין. המוהל והסנדק שותפים למצוות המילה כמו בעל הברית וכמו החתן בחופה אבל הרב שמנהל את הסידור קידושין אינו חלק ממצוות החתונה של החתן עצמו אלא נמצא כדי לוודא שהכל נעשה כהלכה.