חברה והשקפה

סדר לימוד תורה

  • כ' כסלו התשפ"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב.
כל חיי אני אני אדם מאמין ושומר מצוות אך לא למדתי במסגרת דתית מעולם.
מזה תקופה עשיתי לעצמי נוהג שבערבי החול לומד גמרא (עד כה למדתי מסכת ברכות וכעת אני אני לומד מסכת שבת) לבדי ובשבתות גם ספרים של הבן איש חי כגון פירוש על תהילים, הלכות, פרשות השבוע וכו'.
עם זאת, יש עוד דברים רבים שאני רוצה ללמוד כגון מדרשי חז"ל ובהמשך גם זוהר.
אני מתלבט מה הסדר הנכון ללמוד, האם לסיים ללמוד את הגמרא ולאחר מכן לעבור למדרשים או לשלב כבר כעת? אני שואל כדי לדעת האם אני עושה נכון כעת, האם לעבור למדרשים כבר כעת או שזה כבד ללמוד במקביל גם גמרא וגם מדרש. מה הסדר הכי נכון ללמוד?

תשובה

שלום וברכה

תוספת הראשונה ללימודים היא לימוד הלכות. יש לקבוע סדר לימוד הלכות מלבד לימוד הגמרא ורק אחר כך להוסיף בהמשך גם מדרשים. כדי לקבוע מה ללמוד וכמה הדבר תלוי בכמות הזמן שיש לך. אצתיע שתלח לנו מספר טלפון ונחזור איליך לסדר את הלימודים בצורה הכי נכונה בעזרת השם.