חברה והשקפה

מהי דעת ההלכה על עסקת שחרור מחבלים?

  • ט' כסלו התשפ"ד

שאלה

אשמח למקורות. תודה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואין לנו פרטים מלאים על עסקה זו ועל כל הצדדים הבטחוניים כרגע, אין כל אפשרות להכריע בעניין.

אפשר להביא דמות ראיה מעיסקת גלעד שליט שדעת מרן הגר"ע יוסף היתה שחחובה לתמוך בה ונראים הדברים כקל וחומר לעניין העסקה שעומדת לפנינו. אבל כפי שכתבתי אין כל אפשרות להכריע בעניין זה ללא ידיעת כל הפרטים שכמובן לא גלויים בפנינו ולא גלויים לפני רוב האנשים שמחווים דעה בעניין זה.

כמו כן, אנו יודעים שמועצת חכמי התורה של ס"ס תומכת בעיסקה זו ומכאן שהם הכריעו לפי ידיעת הפרטים שהובוא לפניהם על ידי הרב דרעי שבקי בכל הפרטים של העיסקה ובמצב הבטחוני המורכב שעל פי ההלכה יש לתמוך בעיסקה זו.

ה' עוז לעמו יתן ה' יברך את עמו בשלום ויהי רצון שכל השבויים יחזרו הביתה מהרה ונזכה לשמוח איתם יחד כבר בשבת זו.