איך נמנעים מנדרים?

  • ז' כסלו התשפ"ד

שאלה

שלום רב, הבנתי שנדר זה עוון חמור, ולכן יש לי 2 שאלות בנושא; אם אני שרה שיר שהזמר אומר "אני נשבע" ואני שרה ביחד עם השיר, האם זה בעיה? שאלה נוספת - הבנתי שכל דבר צריך להגיד בלי נדר כדי שלא יהיה ספק שבועה - האם אפשר לומר במקום "בעזרת השם"? או שזה לא מחליף?
אודה למענה

תשובה

שלום וברכה

כאשר את שרה שיר שמדבר על שבועה זה לא נחשב כשבועה שלך. בכל מקרה עדיף להוריד את המילה נשבע ותוכלי לשבש את זה קצת ולומר ששבע או כל מילה אחרת דומה.

אם את מתנה מראש שאת לא מתכוונת לנדר ושבועה, את יכולה להסתפק באמירת "בעזרת השם".