חברה והשקפה

אמונה של אברהם ויצחק

  • ג' כסלו התשפ"ד

שאלה

שלום הרב
עלתה לי שאלה,
אם אברהם היה עמוד האמונה וכך גם יצחק,
איך אברהם הסכים לקפוץ לכבשן האש ויצחק רצה להעקד ועוד ועוד אך שיקרו לאבימלך ונמרוד לגבי שרה ורבקה שהן אחותן כדי שלא יהרגו אותם? יחסית לנסיונות שעמדו בהם לזה על פניו היו צריכים לבוא בביטחון מלא שלא יקרה להם כלום.
מה העומק של הדבר?

תודה
יצחק

תשובה

שלום וברכה

ברור שאסור להכניס את עצמם לסכנה, כאשר הם נצטוו בעקידה הם מסרו נפשם. כאשר רצו להכריח את אברהם לעבוד עבודה זרה הוא הסכים למות כי כך צריך לעשות ייהרג ואל יעבור. אולם לסכן את עצמם במקום שאסור לסכן את עצמם, כמובן לא מסרו נפשם לחינם נגד התורה.