האם אפשר להפריש חלה משני בצקים שונים?

  • א' כסלו התשפ"ד

שאלה

שלום רב, אני מכינה קילו בצק חלות ובקערה נפרדת קילו בצק לעוגה. האם אני יכולה לעשות הפרשת חלה כאשר 2 הקערות מונחות לפניי ולהפריש מכל בצק קצת או שחייב לאחד את הבצקים לקערה אחת?

תשובה

שלום וברכה

אם את לא מקפידה על עירוב הבצקים זה בזה אפשר להניח את שניהם על השולחן ולכסות את שני הקערות עם מגברת וכדו' ולהפריש בברכה חלה על שני הבצקים יחד.