חברה והשקפה

שידוכים

  • ט"ז חשון התשפ"ד

שאלה

יש פתגם שאומר שמי שעושה זיווג הופך להיות כשותף של בורא עולם. יש מקור על זה?

תשובה

שלום וברכה

לא זכור לי דבר מפורש. אבל הדברים פשוטים שזה כך כי בורא עולם מתעסק בזיווגים כמבואר במדרש רבה בראשית פרשה סח פסקה ד
(ד) רבי יהודה בר סימון פתח (תהלים סח) אלהים מושיב יחידים ביתה מטרונה שאלה את ר' יוסי בר חלפתא אמרה לו לכמה ימים ברא הקב"ה את עולמו אמר לה לששת ימים כדכתיב (שמות כ) כי ששת ימים עשה ה' את השמים ואת הארץ אמרה לו מה הוא עושה מאותה שעה ועד עכשיו אמר לה הקב"ה יושב ומזווג זיווגים בתו של פלוני לפלוני אשתו של פלוני לפלוני ממונו של פלוני לפלוני.

ומאחר והקב"ה יושב ומזווג זיווגים, הרי שכל מי שעושה דברים בעניין זה, זוכה להיות שותף לבורא עולם.