חברה והשקפה

הכל באיתו ובזמנו? למה זה הזמן הנכון?

  • י"א חשון התשפ"ד

שאלה

למה המחלה מגיעה דווקא בעיתוי שהיא מגיעה. יש הרבה אנשים שנמצאים בתקופה מאוד טובה בחיים שלהם, ודווקא אז חולים ומתמודדים עם משהו קשה. למה ההתמודדות מגיעה דווקא בזמן זה.

תשובה

שלום וברכה

אנחנו לא יכולים לדעת חשבונות שמים ולא יודעים מדוע דברים קורים מתי שקורים. נוכל לסמוך על בורא עולם שהצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עוול צדיק וישר הוא. אנו גם נדע שטוב השם לכל ורחמיו על כל מעשיו. אבל לא נוכל לדעת את ההסברים למעשי השם.

נבטח בו ונתפלל איליו עד יחוס עלינו וישלח לכל החולים רפואה שלימה ושאף אחד לא יידע משום צער בעזרת השם.