חברה והשקפה

השקפה

  • י' חשון התשפ"ד

שאלה

שלום
תודה רבה על כל ההשקעה הרבה ורציתי לשאול בבקשה:
הרבה פעמים אחרי פיגועים ולדוגמא המלחמה הזו מדברים על המעלה של הנרצחים ומקומם הגבוה ביותר בגן עדן ולפעמים אני ממש מקנאה בהם וחושבת למה זה לה אני נכון הם סבלו אבל עכשיו הם לנצח במקום הכי טוב ואני גם אם אשתדל כל החיים לא אגיע למעלה שהם השיגו ברגע לנצח
רציתי לשאול האם זה נורמלי ואם לא אשמח לכיוון חשיבה נכון ורצוי
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

אכן יש בזה מן האמת. כל אלו מגיעים למקומות שעין לא ראתה. אולם בכל זאת עלינו לעשות את התפקיד שלנו לעבוד את השם בכל לבנו ובכל נפשינו.

התכלית היא לחיות על קידוש השם ולקיים את המצוות גם כאשר קשה וגם כאשר זה במסירות נפש של משמ וזה מעלה גדולה כמו מוות על קידוש השם.