חברה והשקפה

הרוג מלכות

  • ז' חשון התשפ"ד

שאלה

שלום הרב,
כתוב ש"הרוג מלכות אין בריה יכולה לעמוד במחיצתו" והרמבם כותב שמדובר על אדם שנרצח על עצם היותו יהודי.
אני אגיד את האמת זה קצת מחליש אותי, אני ברוך ה' זכיתי להתקרב לדת לפני כ 10 שנים בזכות הרב זמיר כהן ועברתי (עדיין עובר) עליות וירידות בכל התחומים, במיוחד בכל מה שקשור בפגם הברית, מלחמות עם היצר שלא נגמרות (ועדיין לא נגמרו) נופל וקם נופל וקם נכנס לדאון ומתרומם ולא פשוט בכלל והיום ברוך ה' אני במצב הרבה יותר טוב מלפני 10 שנים וכמובן שמגלה כל הזמן שאני חסר בעוד תחומים וכל הזמן נלחם ושב לה'.
וכשאני שומע שיכול להיות אדם שחי איך שבא לו, מחלל שבת וכל מה שמעניין אותו זה מסיבות נשים כסף וכו, ואם הוא נרצח על עצם היותו יהודי אי אפשר לעמוד במחיצתו.
אני מרגיש שזה מקרר אותי,בשביל מה אני נלחם כל כך הרבה.
האם זה נכון?

תשובה

שלום וברכה

אין לך מושג כמה גדולה מעלתך. אין לך מושג איזה שכר טוב צפון לך בעולמות העליונים על כל מעשיך הנפלאים ועל כל המשברים שאתה מתגבר עליהם.

אין לנו לקנא באלו שנהרגו הרוגי מלכות, הם אכן זוכים להגיע לדרגות גבוהות ביותר אבל זה בתורת מתנה. אתה תזכה למקום מכובד מאוד בגלל מעשיך הנפלאים. יש לדעת שכל ניסיון שאתה עובר נרשם בספר הזהב שלך וכל העליות שלך אינם נמחקות אף אם היתה ירידה לאחר מכן. כל רגע ורגע של התגברות מביא לך שכר רב ונפלא שאין לך משוג עד כמה זה גדול ונשגב.

מתנות שבורא עולם מחלק זה עניין אחד ועבודת השם שלנו זה הדבר הנכון שמוטל עלינו ואשריך שזכית לכך.