7 מצוות בני נוח

  • י"ד תשרי התשפ"ד

שאלה

שלום, לא מצאתי ב 7 מצוות בני נוח איסור על אונס ומשכב עם בהמות, אז האם בעצם מותר לגוי לאנוס מי שבא לו ולשכב לדוגמא עם סוס?

תשובה

שלום וברכה

רמב"ם הלכות מלכים פרק ט' הלכה ה

שש עריות אסורות על בני נח: האם, ואשת האב, ואשת איש, ואחותו מאמו, וזכור, ובהמה, שנאמר: על כן יעזוב איש את אביו זו אשת אביו ואת אמו כמשמעה. ודבק באשתו, ולא באשת חברו. באשתו ולא בזכור, והיו לבשר אחד, להוציא בהמה חיה ועוף, שאין הוא והם בשר אחד. ונאמר אחותי בת אבי היא אך לא בת אמי ותהי לי לאשה.

מבואר במנחת חינוך שגוי האונס פנויה חייב משום גזל.