שבת

האם ה' כועס עלי בגלל שאני לא שומרת שבת?

  • כ"ג תשרי התשפ"ד

שאלה

שלום. רציתי לשאול .. אני ממש חרדתית שה' כועס עליי ולא אוהב אותי בגלל שאני לא שומרת שבת .. אבל אני עושה מצוות ועוזרת ועדיין יש בי פחד עצום... אשמח שתענו מהר ככל האפשר.

תשובה

שלום וברכה

השבת היא אכן מצווה יסודית ביותר ואין אפשרות שיהודי יוותר על שמירת השבת. כאב גדול נגרם לבורא עולם מכל יהודי שלא שומר שבת כהלכתו. כשם שיש הבדל עצום של שמים וארץ בין נשמת היהודי לנשמת הנכרי, כך יש הבדל בדרגה הרוחנית בין יהודי שומר השבת ולמי שאינו שומר את השבת. ראי כאן מה שכתבנו בהרחבה על כך. אציע לראות את הרצאת הרב זמיר כהן שליט"א על מעלת השבת כאן

אין לך קבלה גדולה יותר מאשר שמירת שבת מכאן ואילך ובעז"ה בזכות קבלתך הטובה לשמירת השבת מכאן ואילך תזכי ביום כיפור למחילה על כל העבר ולהיחתם בספרן של צדיקים גמורים.

אשמח לסייע עוד בכל שאלה.