נשים

חוויה חוץ גופית בלידה

  • ד' תשרי התשפ"ד

שאלה

שלום הרב,

בקבוצת נשים כלשהי התפתחה התכתבות ענפה מאוד וסיפורים של עשרות (אם לא מאות) נשים שחוו חוויה חוץ גופית בזמן הלידה.
הן מתארות ממש דברים ששומעים במקרים של להבדיל מוות קליני:
ריחוף מעל הגוף וצפייה מלמעלה בלידה ובכל הנעשה בחדר, תחושת רוגע, תחושת הבנה של משמעות וקיום, אורות בהירים, ואפילו פגישה של קרובים שנפטרו (אחת תיארה אפילו שפגשה את אדם וחווה..).
רובן מתארות שזה קרה סמוך לרגע הלידה כאשר הכאבים היו בשיאם.
התגובות הן הזדהות מוחלטת אחת עם השנייה, כלומר רובן חוו תחושות דומות עד כדי זהות.

האם הנושא מוכר ביהדות? האם יש על כך מקורות של חוויה חוץ גופית של האישה בלידה ממש כמו להבדיל במוות קליני?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הגמרא אומרת שהנשים נידונות בזמן הלידה האם להישאר בחיים או לא. כנראה זאת הסיבה שנשים רבות מרגישות את היציאה מחוץ לגוף לצורך המשפט שבסופו של דבר נפסק עליהם חיים.