שבת

תרומת המשכורת של שבת כולה

  • כ"ז אלול התשפ"ג

שאלה

עד היום ניסיתי להימנע כל חייי מלעבוד בשבת וקיבלתי הצעה במקצוע שלי (טבח) לעבוד בשכר גבוהה מאוד ובאיכות גבוהה מאוד שתקדם אותי בפן המקצועי אך אני מחויב לעבוד גם שבתות וגם חגים . האם מותר לתרום את מלוא הכסף שקיבלתי ובכך כביכול להימנע מהאיסור

תשובה

שלום וברכה

חלילה לך לבשל בשבת דבר שכרוך באיסרי תורה רבים כמו בישול טחינה ברירה ועוד. לא מועיל כלום שתתרום את הכסף לצדקה, חלילה לך לעשות כדבר הזה.

פרנסה היא מן השמים ואין אדם שיכול להוסיף על קצבתו אפילו פרוטה אחת, עלינו להשתדל לעשות לפרנסה ובורא עולם שולח את השפע שמבוטח מראש וכי אתה חושב שבורא עולם לא ישלח לך פרנסה בדרך היתר? אין ספק שבורא עולם שלח לך כרגע ניסיון ובעזרת השם תעמוד בו ולא תפסיד כלום בפרנסתך  אנו כעת לפני ראש השנה היום שנגזר על כל אחד כמה ישתכר וכמה יהיו מזונותיו ובוודאי בזכות עמידתך בניסיון זה ובזכות אמונתך בבורא עולם שלא תפסיד מאומה מכך שלא תקח את העבודה בשבת תזכה לשפע ברכה ובצלחה ולשנה טובה ומתוקה וישועת השם בכל העניניים.

אציע לראות את ההרצאה שבת מקור הברכה של הרב זמיר כהן ובעז"ה זה יתן לך את הכוחות להחליט את ההחלטה הנכונה.

בעוד זמן קצר תוכל לספר לנו את הברכה המרובה ששורה בביתך בעז"ה.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.

חזק ואמץ ותזכה לשנה טובה ומתוקה לך ולכל משפחתך.

בהערכה רבה,