האם מותר להעביר מגזין למי שלא מנוי

  • כ"ו אלול התשפ"ג

שאלה

אני מנויה של מגזין חודשי מסויים, ומשלמת עליו בהוראת קבע חודשית. פעם חברה שלי ראתה שיש לי את המגזין (עותקים ישנים) וביקשה אם תוכל לקחת ולקרוא אותם, תוך כדי שהיא מצהירה שהיא בעצמה מלכתחילה לא תוציא על זה כסף ובכל מקרה לא תעשה מנוי. ומאז היא מבקשת מדי פעם אם יש לי עותקים ישנים של המגזין שאני כבר לא צריכה.. כמו כן גיליתי שאחרי שהיא מסיימת לקרוא היא מעבירה הלאה לחברות נוספות שלא מנויות וזה מעניין אותן.
השאלה היא האם יש פה עניין של גזל? או מאחר והיא מצהירה שלא תעשה מנוי בכל מקרה (מה שנכון כי לא היה לה מנוי עוד לפני שהתחלתי להעביר לה) , ומה שאני מעבירה לה זה עותקים ישנים שכבר לא רלוונטים לאותו החודש, אז זה פחות בעייתי? ומה לגבי החברות שהיא מעבירה להן אחריה?

תשובה

שלום וברכה

אין כל איסור בדבר.