האם מותר לסמוך על כשרות הבד"ץ?

  • י"ח אלול התשפ"ג

שאלה

שלום רב,
היה לי ויכוח (לשם שמיים כמובן) עם חבר לעבודה בשאלה האם אפשר לסמוך על כשרות בד"ץ.
לטענתו אי אפשר לסמוך על כשרות בד"ץ אלא רק על כשרות כשרות פרטית (כך לטענתו היה נוהגב הרב קנייבסקי), מאחר שבד"ץ שוחטים בסיטונאות ובלחץ, ולכן אי אפשר לסמוך עליהם.
בנוסף לאור דבריו שפורסמו ברבים של הרב עובדיה, הרב מוצפי, צהרב עמאר ועוד' שאי אפשר לסמוך על הבד"צים שיש קיום.
איך זה מסתדר עם העובדה שכתוב אצלכם באתר שניתן לסמוך על הבד"צים? מה קורה פה? יוצא אם כן שכל הבד"צים הם לכאורה מכשילי הרבים (גדול המחטיאו יותר מהורגו וכו').

אשמח להבהרה בעניין זה.

בתודה, חזי

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שאפשר לסמול על בד"ץ של יראי השם ואין כל הוראה של גדולי ישראל לא לסמוך על הבד"ץ.

האומרים בשמם אחרת, אלו דוברי שקר.