מי שעשו לו ברית מילה על ידי גוי, מה צריך לעשות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב.. אני נולדתי במדינת גויים... וברית מילה עשה לי רופא גוי ובגיל 9 - 10. האם זה בסדר? אם לא מה צריך לעשות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

ברית מילה צריכה להתבצע על ידי יהודי, וגוי אפילו אם הוא בעצמו מהול לא יכול למול כלל (שלחן ערוך יורה דעה סימן רסד סעיף א).

ובמקרה שלך שכבר עשו את הברית מילה על ידי גוי - לפי מנהג הספרדים אין צריך לעשות יותר שום דבר (שו"ת יביע אומר חלק י' חלק יורה דעה סימן כה), אולם לפי מנהג האשכנזים יש לקחת מוהל יהודי שיחזור ויטיף דם ברית (רמ"א יורה דעה סימן רסד סעיף א).

אמנם כיוון שבברית מילה צריך גם לעשות "פריעה", ולא ברור אם עשו זאת במהלך הברית, כדאי לפנות לארגון "ברית יוסף יצחק" שיבררו איתך מה צריך לעשות.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס