איך מפרישים מעשרות?

  • ה' אלול התשפ"ג

שאלה

שלום וברכה,
אני בחורה בת 19 ואני עובדת ככוח עזר בבית חולים כל מה שאני מרוויחה מהעבודה אני שמה בחשבון בנק שלי
אני לא משתמשת בכסף שבחשבון בנק עד החתונה הכל ההורים נותנים לי ברוך ד [אני משתמשת ממש בגרושים יותר מדויק] רציתי לדעת איך אני נותנת מעשר האם אני צריכה לתת מעשר כי אני רק מורידה בשביל מעשר בלי להשתמש לעצמי לכלום ואם אני צריכה לעשות מעשר אני אשמח לדעת איך לעשות איך לחשב את זה כי אני לא מרוויחה הרבה אז מה עושים איך מחשבים ומה עושים אם כל מה שלא הבאתי עד עכשיו אשמח לעזרה בחישוב ואיך לעשות את זה שיהיה לי קל תודה רבה רבה מקווה שהסברתי ברור

תשובה

שלום וברכה

יש לתת מעשר מכל הריווח שנשאר אצלך.

מאחר וכל הכסף נשאר אצלך בחשבון מאז שהתחלת להרוויח משכורת ולכן את מפרישה 10 אחזור מכל הכסף שיש בחשבון כרגע.