סגולות לפרנסה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני אם ל4 בנותי שתיהנה בריאות. בעלי משתדל בעקביות כל יום שלישי להגיע לשעורי תורה כל יום שלישי. אנחנו לא דתיים אך בכל אופן משתדלים לשמור שבת. מאז ששאני נשואה לבעלי אנחנו כל הזמן נתקלים בקושי של לפרנס את הבית. לא שאנו בטלנים או בזבזנים ממש לא משתדלים בעיקר להקדיש קניות לבית לכבוד שבת בימי חמישי ובדרך כלל זה מה שמשמש אותנו במהלך כך השבוע. ברור לנו שאין אדם יכול לעזור לנו בוודאות ולהגיד סיבה לקושי בפרנסה. אנחנו הרי כו משתדלים בתרומה לעזור לאחרים תפילות אך כבר יותר מ10 שנים איכשהו אנו מרגישים מאחורי כל החברים ומשפחה לא מצליחים להתקדם קדימה. לנו אין רכב בית בשכירות מאוד צנוע ושנינו עובדים כל הזמן כמובן שאין לנו יכולת לעבוד גם כל היום כי בערב הילדים צריכים גם אותנו. מצד שני אנו מודים על כל משיש לנו ובכל זאת העולם הגשמי מכתיב את הדרך. כל אדם רוצה להתלבש נאה. שיהיה לו רכב בטיחותי חדיש. בית שלו עם רהיטים נעימים לגור במקום קבועה בבית שהוא הבית שלך ולא לעבור דירה כל שנה שנתיים. האם יש דרך להקל על עניינין הפרנסה . בבקשה אני מאוד צריכה שמשהו יעזור לי בנושא. בברכה ושלום אודה לתשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה,

כדאי מאד לשמור על צניעות הלבוש של האישה, ועל קדושת הברית של הבעל, ועל טהרת המשפחה, דברים אלו מביאים שפע פרנסה לבית, כמו שכתבו רבותינו המקובלים.
בברכת אושר ועושר,
מנשה בן פורת